Aantal personen: 4
8 tongfilets
200 gr boter
1/2 liter visbouillon
4 bananen
1 glaasje rum
1 eidooier
1 dl slagroom
50 gr bloem
30 gr geraspte kaas
zout, peper
1/2 citroen
Maak een blonde roux van 20 gr boter en bloem.
Laat de visbouillon tot 3 dl inkoken.
Verdun de roux met de visbouillon tot een mooie gladde saus is
verkregen.
Meng de eidooier met de slagroom tot een liaison en voeg deze
van het vuur af bij de saus.
Roer het ei-roommengsel er goed door.
Haal de tongfilets even door wat bloem, strooi er wat zout en
peper op en sauteer ze snel in wat boter, zodat ze wat kleur
krijgen.
Giet er dan wat citroensap over en haal ze van het vuur.
Schil de bananen, snijd ze in de lengte doormidden en sauteer
ze even in wat boter.
Flambeer ze dan met de rum.
Beboter een ovenschaal en leg de tongfilets erin.
Leg elke filet een halve banaan, schenk er wat saus over,
strooi er geraspte kaas over en schuif de schaal onder de hete
grill om te gratineren.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |