Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Bretonse mosselen met knoflook en spek

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 kg mosselen
1 prei
1 klein bosje bladselderij
4 teentjes knoflook
2 eetlepels slaolie
50 gr ontbijtspekblokjes
3 dl witte wijn
2 dl crème fraîche of Room Fris
zout, peper

Bereiden

Hak de prei, de bladselderij en de knoflook fijn.
Verhit de olie in een grote diepe pan en bak de prei met de
knoflook en het spek hierin 5 minuten.
Schep de helft in een steelpannetje, voeg de wijn, de
bladselderij (op 2
eetlepels na) en de mosselen aan de grote pan toe en kook de
mosselen 5-8
minuten tot ze openstaan en gaar zijn.
Schep de mosselen in een schaal, zeef het kookvocht en voeg 3
dl ervan aan het achtergehouden spek-preimengsel toe.
Roer de crème fraîche erdoor en kook de saus tot
deze licht is gebonden.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Schep de saus over de mosselen en strooi de rest van de
bladselderij erover.
Serveer met bruin stokbrood en een gemengde salade.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Noorse witte heilbot op z’n Frans
Mosselen, gekookt naturel
Scampi
Gambaspiesen
Kerrie-garnalentahoe in bladerdeeg

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes