Hak de prei, de bladselderij en de knoflook fijn.
Verhit de olie in een grote diepe pan en bak de prei met de
knoflook en het spek hierin 5 minuten.
Schep de helft in een steelpannetje, voeg de wijn, de
bladselderij (op 2
eetlepels na) en de mosselen aan de grote pan toe en kook de
mosselen 5-8
minuten tot ze openstaan en gaar zijn.
Schep de mosselen in een schaal, zeef het kookvocht en voeg 3
dl ervan aan het achtergehouden spek-preimengsel toe.
Roer de crème fraîche erdoor en kook de saus tot
deze licht is gebonden.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Schep de saus over de mosselen en strooi de rest van de
bladselderij erover.
Serveer met bruin stokbrood en een gemengde salade.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |