Snijd de wortel, de ui, de knolselderij, de prei en de
knoflook in grote
stukken en fruit deze zachtjes met een beetje boter in de
pan.
Voeg direct de peperkorrels, de tijm, de dragon en de laurier
toe.
Snijd de tomaat in stukken, doe die samen met de tomatenpuree
in de pan,
roer het door en laat het nog even fruiten. Door de tomaat en
de puree te fruiten wordt de smaak zoeter en verdwijnt het
zure van de tomaat.
Voeg de saffraandraadjes toe en blus af met de cognac.
Snijd de kreeft in stukken, voeg die samen met de
steurgarnalen toe en
roer het mengsel af en toe door.
Voeg de visbouillon toe en laat alles op laag vuur ± 3
uur trekken.
Zeef de soep en breng op smaak met peper en zout.
Als de soep te dun is, laat hem dan tot de gewenste dikte
inkoken.
Wilt u een eenvoudigere huis-tuin-en-keuken oplossing, dan
kunt u rijstebloem aanmaken met water en toevoegen.
Leg de Hollandse garnalen op het bord en schenk de bisque
erop.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |