Vegetarische curry van bonen

Vegetarische curry van bonen

Vegetarische curry van bonen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

1 aubergine
400 gr pompoen (schoongemaakt)
1 aardappel
gemberwortel
2 uien
2 tenen knoflook
boter
2 el madrascurry
groentebouillontablet
1 blikje linzen
1 blikje boterbonen
2 dl kokosmelk (blikje)
zout en peper
citroensap
muntblaadjes

Bereiden

Snijd 1 aubergine en 400 gr schoongemaakte pompoen in blokken. Rasp 1 aardappel en een stukje geschilde gemberwortel van 2 cm. Hak 2 uien fijn en fruit het met 2 tenen knoflook uit de pers en de gemberwortel in 3 el boter glazig. Voeg 2 el madrascurry en het aardappelrasp toe en fruit het kort mee. Roer dan de aubergine, pompoen en 3 dl groentebouillon (van ½ tablet) erbij en laat alles zachtjes 40 minuten stoven. Voeg de laaste 10 minuten nog 1 blikje uitgelekte linzen, 1 blikje uitgelekte boterbonen en 2 dl kokosmelk (blikje) toe, roer alles goed door en laat het meestoven. Breng op smaak met zout, peper en citroensap en bestrooi met gehakte muntblaadjes. Serveer met rijst en bijvoorbeeld lime- of mangochutney en papadams. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus