Tagliatelle met paddenstoelen

Tagliatelle met paddenstoelen

Tagliatelle met paddenstoelen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

200 gr kastanjechampignons
150 gr shii-take
150 gr oesterzwammen
3 bosuitjes
2 teentjes knoflook
2 eetl olijfolie
1,5 dl witte wijn
½ theel saffraanpoeder
mespuntje cayennepeper
2,5 dl kookroom
versgemalen peper en zout
400 gr tagliatelle
50 gr geraspte parmezaanse kaas

Bereiden

Borstel de paddenstoelen of veeg ze schoon met keukenpapier.
Snijd ze in plakjes of reepjes.
Snijd de bosuitjes in smalle ringetjes en houd wat loof apart.
Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Verhit de olijfolie en bak de paddenstoelen, bosui en knoflook 3 minuten.
Voeg de witte wijn, saffraan, cayennepeper en kookroom toe en laat de saus op een lage stand iets indikken.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Kook intussen de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.
Schep de afgegoten tagliatelle door de saus en serveer het gerecht in kommen of diepe borden, bestrooid met loof van de bosui en parmazaanse kaas.

Bereidingstijd: 25 minuten Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus