Snijbonenstampot met zongedroogde tomaten

Snijbonenstampot met zongedroogde tomaten

Snijbonenstampot met zongedroogde tomaten

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

40 minuten

Ingrediënten

1 kilo aardappelen, kruimig
100 ml melk
20 gr boter
8 zongedroogde tomaatjes
500 gr verse snijbonen

Bereiden

Snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes, zet ze even in wat water zodat ze weer lekker zacht worden.

Kook de aardappelen met wat zout gaar.
Stamp ze fijn met een aardappelstamper, roer de melk erdoorheen.
Snij klontjes van de boter en voeg de boter toe bij de aardappelen, roer alles goed door zodat de boter goed wordt opgenomen.

Snij de snijbonen fijn of grof, naar gelang je eigen smaak.
Kook de snijbonen met wat zout in 10 minuten gaar.

Giet het water van de tomaatjes weg, roer de snijbonen en de gewelde zontomaatjes door de aardappelpuree.


Serveertip: Lekker met runder-, slavink, verse worst of gehaktbal
Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

marloes (05-01-2009 18:29):
Erg lekker! Maar dan zonder vlees anders is het niet vegetarisch hè ;)

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus