Aantal personen: 4
1 uitje
4 stengels bleekselderij
2 winterwortels
125 gr champignons
2 eetl olijf-zonnebloemolie
2 teentjes knoflook
2 literblikken witte bonen in tomatensaus
1 blikje gepelde tomaten
1 eetl gedroogde oregano
2 eetl geknipte krulpeterselie
zout
versgemalen peper
elk 50 gr blanke amandelen en geraspte oude kaas
De ui snipperen, de bleekselderij in boogjes en de geschilde winterwortels in halve plakjes snijden. De champignons halveren of in vieren delen. Dit alles in de verhitte olie 3 minuten omscheppend bakken, de knoflook erboven uitpersen en nog 2 minuten bakken. De witte bonen met saus, de uitgelekte tomaten, de oregano en de peterselie erbij doen en op smaak afmaken met zout en peper. Goed doorwarmen en ondertussen de amandelen fijnmalen. De cassoulet in een ovenschaal scheppen. De kaas met het amandel-‘meel‘ vermengen en erover bestrooien.
In ± 15 minuten in een vrij hete oven (200) een knapperig korstje laten krijgen.
Bron/inzender:
Sily de Veen (25-02-2018 17:03):
Heerlijke winterse kost!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |