Schorseneren in wit- of blond abdijbier

Schorseneren in wit- of blond abdijbier

Schorseneren in wit- of blond abdijbier

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

12 schorseneren
1 citroen
6 el olijfolie
3 el abdijbier
p & z
Bierbeslag:
125 g bloem
2 dl abdijbier
gehakte peterselie

Bereiden


  1. Schil de schorseneren in water met citroen.
  2. Snij ze in stukjes van 5 à 6 cm.
  3. Kook ze 12 minuten in water met een scheut melk.
  4. Maak een marinade van de olijfolie en abdijbier.
  5. Leg de schorseneren 45 minuten in de marinade.
  6. Dep ze droog en haal ze door het bierbeslag.
  7. Frituur ze in vet van 180°C.
  8. Uit laten lekken en bestrooien met peterselie.

Garnituur: gebakken grotchampignons, afgeblust met abdijbier en gegratineerd met Trappistenkaas. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus