Aantal personen: 4
300 gr brede rijstnoedels
400 gr dunne sperziebonen (haricots verts)
1 el olie
2 fijngesneden lente- uitjes
2 -3 el fijngesneden koriander
1 el dunne reepjes limoenschil
2 el limoensap
3-4 el groentebouillon
2 sjalotjes, in dunne ringen
1 fijngesneden teentje knoflook
1 rode chilipeper,zonder zaadjes en in dunne ringen
2 cm verse gemberwortel, in reepjes
zout,peper
100 gr geroosterde pinda‘s, grof gehakt
50 gr gedroogde kokos
Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Kook de boontjes in 4 -6 minuten beetgaar in kokend water met zout. Laat de noedels en boontjes uitlekken. Bak de sjalotjes, knoflook, rode peper en gemberwortel 5 minuten in de hete olie op zacht vuur zonder het mengsel te laten kleuren. Schep hier voorzichtig de boontjes en noedels door en verwarm alles heel even.
Voeg dan de lente-ui, koriander, limoenschil, het limoensap en de bouillon toe en breng op smaak met zout en peper. Rooster de kokos lichtbruin in een droge koekenpan. Bestrooi het gerecht met stukjes pinda en de kokos.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |