Rijstnoedels met sperziebonen en pindas

Rijstnoedels met sperziebonen en pindas

Rijstnoedels met sperziebonen en pindas

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

300 gr brede rijstnoedels
400 gr dunne sperziebonen (haricots verts)
1 el olie
2 fijngesneden lente- uitjes
2 -3 el fijngesneden koriander
1 el dunne reepjes limoenschil
2 el limoensap
3-4 el groentebouillon
2 sjalotjes, in dunne ringen
1 fijngesneden teentje knoflook
1 rode chilipeper,zonder zaadjes en in dunne ringen
2 cm verse gemberwortel, in reepjes
zout,peper
100 gr geroosterde pinda‘s, grof gehakt
50 gr gedroogde kokos

Bereiden

Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Kook de boontjes in 4 -6 minuten beetgaar in kokend water met zout. Laat de noedels en boontjes uitlekken. Bak de sjalotjes, knoflook, rode peper en gemberwortel 5 minuten in de hete olie op zacht vuur zonder het mengsel te laten kleuren. Schep hier voorzichtig de boontjes en noedels door en verwarm alles heel even.
Voeg dan de lente-ui, koriander, limoenschil, het limoensap en de bouillon toe en breng op smaak met zout en peper. Rooster de kokos lichtbruin in een droge koekenpan. Bestrooi het gerecht met stukjes pinda en de kokos. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus