Laat het bladerdeeg ontdooien. Vet een quichevorm van 28 cm doorsnee in. Kook de spruitjes 5 minuten en stort ze in een zeef. Hak de noten grof. Snipper de paprika. Klop eerst 1 ei met de zure room los en voeg dan de overige eieren en de helft van de kaas toe. Verwarm de oven voor op 185 graden. Leg de deeglapjes op elkaar op een met bloem bestrooid werkvlak. Rol het uit tot een grote lap, iets groter dan de quichevorm. Bekleed de quichevorm met het deeg, druk de randen aan (en snijd uitstekende stukken eraf) Meng spruitjes, noten en paprika en schep het in de vorm. Schenk het eiermengsel erover en strooi de rest van de kaas erover. Bak de taart middenin de oven 45 minuten.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |