Verwarm de oven op 180 à 200 graden. Maak de verse spinazie schoon en blancheer de bladeren. Knijp zo veel mogelijk vocht eruit (bij diepvriesspinazie: ontdooi de spinazie en laat de spinazie zoveel mogelijk uitlekken).
Maak de feta fijn met een vork. Verhit 3 eetl olie in een pan en fruit de ui en prei. Neem de pan van het vuur en voeg de feta, de eieren, de spinazie, de dille, de peterselie, peper, zout en nootmuskaat toe en meng het geheel goed. Leg een ‘strook‘ vulling op een vel filodeeg (net boven het midden) en rol het deeg op. Maak ook van de andere filodeegbladeren gevulde rolletjes. Smeer een ovenschotel in met olijfolie en leg de rolletjes in de schaal. Bestrijk ze goed met olijfolie. Bak de spinazierolletjes circa 30 min in een oven van 180 à 200 graden. (tot de bovenlaag lichtbruin is geworden).
Bereidingstijd : ± 35 min
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |