Envelopje gevuld met paddestoelen

Envelopje gevuld met paddestoelen

Envelopje gevuld met paddestoelen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

8 lasagnevellen (voorgekookt)
50 gr boter
1 ui,fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
600 gr gemengde paddestoelen, in plakjes
1 el platte peterselie, fijngeknipt
6 el slagroom
evt. en scheutje cognac
zout en versgemalen peper
parmezaanse kaas

Bereiden

Breng een grote pan met veel water en wat zout aan de kook. Smelt in een andere pan de boter en bak de fijngesneden ui en knoflook zacht, maar niet bruin. Voeg de paddestoelen en naar smaak peper en zout toe. Bak alles enkele minuten op een middelhoog vuur. Blus af met 3 el water. Voeg de peterselie en de slagroom toe en eventueel een scheut cognac. Kook de lasagnevellen in circa 10 minuten beetgaar op een niet te hoog vuur. Wees voorzichtig, want ze kunnen snel breken of gaan kleven. Niet afgieten dus, maar met een schuimspaan de vellen eruit halen. Snijd de vellen in tweeën en leg op ieder bord een velletje. Schep er het paddestoelenmengsel overheen (bewaar nog een beetje voor garnering) en leg de andere lasagne-helft erop.
Lekker met parmezaanse kaas.

Tip: Lekker als tussengerecht of als vegetarisch hoofdgerecht. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus