Breng een grote pan met veel water en wat zout aan de kook. Smelt in een andere pan de boter en bak de fijngesneden ui en knoflook zacht, maar niet bruin. Voeg de paddestoelen en naar smaak peper en zout toe. Bak alles enkele minuten op een middelhoog vuur. Blus af met 3 el water. Voeg de peterselie en de slagroom toe en eventueel een scheut cognac. Kook de lasagnevellen in circa 10 minuten beetgaar op een niet te hoog vuur. Wees voorzichtig, want ze kunnen snel breken of gaan kleven. Niet afgieten dus, maar met een schuimspaan de vellen eruit halen. Snijd de vellen in tweeën en leg op ieder bord een velletje. Schep er het paddestoelenmengsel overheen (bewaar nog een beetje voor garnering) en leg de andere lasagne-helft erop.
Lekker met parmezaanse kaas.
Tip: Lekker als tussengerecht of als vegetarisch hoofdgerecht.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |