Cashewburger met appel (vegetarisch)

Cashewburger met appel (vegetarisch)

Cashewburger met appel (vegetarisch)

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

250 g gezouten cashewnoten
2 volkoren beschuiten
2 el curry ketchup
1 el gemberjam
3 tl kerriepoeder
2 el verse bieslook
3 el olie
1 appel

Bereiden


  • Maal de cashewnoten in de keukenmachine of in de rauwkostmolen fijn.

  • 2.Verkruimel de beschuiten erboven.

  • Meng de curryketchup, gemberjam, 2 theelepels kerriepoeder en de bieslook erdoor.

  • Meng alles goed tot een homogeen mengsel en vorm er 4 platte schijven van.

  • Verhit de olie in een koekepan met anti-aanbaklaag en bak de cashewburgers op zacht vuur in ca. 6 minuten bruin en gaar. Keer ze regelmatig.

  • Schil intussen de appel en snijd hem in 12 dunne schijfjes. Bestrooi de appelschijfjes met 1 theelepel kerriepoeder en bak ze ca. 1 minuut met de burgers mee.

  • Garneer de burgers met de appelschijfjes en enkele sprieten bieslook.

  • Lekker met gebakken krieltjes en gesmoorde groene kool.
    Bron/inzender:

  • Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    KokenKoken

    Toprecepten

    Basisrecept pannenkoeken
    Mediterrane krieltjes
    Bladerdeeg met pesto en kaas
    Mexicaanse burrito met kip
    Courgettesoep
    Luxe salade met garnalenspiesjes
    Verse pastasaus uit de blender
    Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
    Worteltjes met romige dillesaus