Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Asperges met peultjes en noten

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 gr asperges
200 gr peultjes
2 bosuitjes
stukje gemberwortel van 2 cm
1 teentje knoflook
100 gr cashewnoten zonder zout
3 eetl (roerbak)olie
1 eetl ketjap manis
1 dl kruidenbouillon (van tablet)

Bereiden

Schil de asperges en snijd de harde onderkant eraf. Snijd de groente in stukjes van 4 cm. Maak de peultjes schoon. Kook de aspergestukjes en peultjes 2 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.
Snijd de bosuitjes ook in stukjes van 4 cm.
Schil de gemberwortel, pel het teentje knoflook en hak ze fijn. Rooster de cashewnoten in een droge, hete koekenpan.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de gember en knoflook totdat ze gaan geuren. Schep de asperges, peultjes en bosuitjes erdoor en roerbak 3 minuten op hoge stand en laat het vocht verdampen. Schep de noten erdoor.
Serveer het gerecht in één - persoons schaaltjes met sesamcrakers of geroosterd sesambrood.
Bereidingstijd : 25 minuten

Tip: Neem eens sugarsnaps in plaats van peultjes.
Combineer witte asperges met groene asperges.
Breid het gerecht uit tot een hoofdgerecht door er mie en groene salade bij te serveren.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Ratatouille superieur
Snijbonenstampot met zongedroogde tomaten
Gevulde courgette
Vegetarische curry van bonen
Groene pastasalade

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes