Schil de asperges met een dunschiller of een aspergeschiller. Snijd de onderste 2 cm. van de stelen af. Kook de asperges in 15 min. Gaar in water met zout en houd ze warm. Roer de kappertjes, de mosterd, de peterselie, de azijn, de wijn, de olie, zout en peper tot een dressing. Giet de dressing over de warme asperges en laat ze er minstens 4 uur in marineren. Snijd de graskaas in kleine blokjes. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten. Verdeel de lollo rosso in stukjes en meng deze met de veldsla. Snijd de asperges in de lengte door. Verdeel de slasoorten over vier borden, schik er de asperges op en bestrooi met de kaasblokjes en de pijnboompitten.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |