Varkensoester met kersensaus

Varkensoester met kersensaus

Varkensoester met kersensaus

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

4 varkensoesters
peper
1 sjalotje
2 el zonnebloemolie
2 el bloem
1 pot kersen op sap
4 el rode port
zout
½ bosje basilicum
50 gr boter

Bereiden

Dep 4 varkensoesters droog en bestrooi ze met peper. Pel en snipper 1 sjalotje. Verhit in een steelpan 2 el zonnebloemolie. Voeg het sjalotje toe en laat het glazig worden. Voeg 2 el bloem toe en roer goed. Laat de bloem 1 minuut garen. Voeg 1 pot kersen op sap toe, roer de saus goed door en laat het binden. Breng de saus op smaak met 4 el rode port en peper en zout. Snijd de blaadjes van ½ bosje basilicum in reepjes. Bak de varkensoesters bruin en gaar in 50 gr boter in circa 6 minuten. Bestrooi het vlees met zout. Giet de saus over de varkensoesters en strooi vervolgens de basilicum erover.
Lekker met een in de schil gekookte aardappel of rösti en witlofsalade. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus