Aantal personen: 4
4 varkensoesters
peper
1 sjalotje
2 el zonnebloemolie
2 el bloem
1 pot kersen op sap
4 el rode port
zout
½ bosje basilicum
50 gr boter
Dep 4 varkensoesters droog en bestrooi ze met peper. Pel en snipper 1 sjalotje. Verhit in een steelpan 2 el zonnebloemolie. Voeg het sjalotje toe en laat het glazig worden. Voeg 2 el bloem toe en roer goed. Laat de bloem 1 minuut garen. Voeg 1 pot kersen op sap toe, roer de saus goed door en laat het binden. Breng de saus op smaak met 4 el rode port en peper en zout. Snijd de blaadjes van ½ bosje basilicum in reepjes. Bak de varkensoesters bruin en gaar in 50 gr boter in circa 6 minuten. Bestrooi het vlees met zout. Giet de saus over de varkensoesters en strooi vervolgens de basilicum erover.
Lekker met een in de schil gekookte aardappel of rösti en witlofsalade.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |