Dep 4 varkensoesters droog en bestrooi ze met peper. Pel en snipper 1 sjalotje. Verhit in een steelpan 2 el zonnebloemolie. Voeg het sjalotje toe en laat het glazig worden. Voeg 2 el bloem toe en roer goed. Laat de bloem 1 minuut garen. Voeg 1 pot kersen op sap toe, roer de saus goed door en laat het binden. Breng de saus op smaak met 4 el rode port en peper en zout. Snijd de blaadjes van ½ bosje basilicum in reepjes. Bak de varkensoesters bruin en gaar in 50 gr boter in circa 6 minuten. Bestrooi het vlees met zout. Giet de saus over de varkensoesters en strooi vervolgens de basilicum erover.
Lekker met een in de schil gekookte aardappel of rösti en witlofsalade.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |