Varkensfiletlapjes met bosbessen

Varkensfiletlapjes met bosbessen

Varkensfiletlapjes met bosbessen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

25 minuten

Ingrediënten

4 varkensfilet lapjes*
bloem
25 gr boter
3 eetl. olijfolie
175 ml rode wijn
300 gr bosbessen
100 gr heldere honing
zout
*In het originele recept worden schouderkarbonade gebuikt

Bereiden

Verhit de oven tot 200 Gr.C.
Bestuif de karbonade met bloem.
Verhit de boter en olijfolie in een vlamvaste stoofschaal, leg de varkensfilet lapjes erin en bak ze aan alle kanten bruin, keer ze af en toe.
Giet de wijn erbij, laat hem deels verdampen en voeg zout toe.
Maak de bosbessen wat fijner met behulp van een keukenmachine of staafmixer (maak er geen sap van) en roer de honing erdoor.
Schep dit op de varkensfilet lapjes, dek ze af en zet de schaal 15 minuten afgedekt in de oven.

Haal de schaal uit de oven en laat deze 5 minuten rusten.

De saus bosbessen-honing saus is dun, indien gewenst ( ik heb dat gedaan) kunt u hem nog wat binden.
Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus