Stoofvlees met venkel

Stoofvlees met venkel

Stoofvlees met venkel

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

500 gr stoofvlees van scharrelvarkensvlees
2 uien
1 rrd pepertje
olie
knoflook
1 bouillontablet
droge witte wijn
600 gr venkel
eventueel wat aardappelzetmeel

Bereiden

Snijd het stoofvlees in blokken. Snijd de uien in brede ringen en snipper ze grof. Maak het pepertje schoon en snipper het. Bak het vlees in wat olie goudbruin, en knijp er 1 dikke teen knoflook boven uit. Maal er wat peper over, strooi er wat zout bij, verkruimel het bouillontablet en schenk er 3 dl wijn op. Stoof het vlees in 11/2 uur gaar of gebruik de snelkookpan, dan is 30 min voldoende. Maak ondertussen de venkel schoon en snijd deze in plakken. Haal de druk van de snelkookpan en voeg de venkel toe. Stoof het gerecht, zonder druk, nog 10 min. Bind de saus eventueel met wat losgeroerd aardappelzetmeel. Strooi er wat venkelgroen over. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus