Kook de krabbetjes zachtjes 20 minuten in water met zout. Snijd de rode pepers in stukjes. Snipper de ui grof en snijd de bosuitjes in stukjes. Pel de knoflook.
Schil de gemberwortel en rasp deze of hak de gemberbolletjes fijn.
Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine de pepers, ui, bosuitjes, knoflook, gember, kaneelpoeder, chilipoeder, zout, wijnazijn, rum en bruine suiker tot een pasta.
Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrijk de krabbetjes rondom met de helft van de pasta. (Doe dit liefst 1 uur van tevoren zodat de smaken goed kunnen intrekken). Steek de barbecue ongeveer een half uur van tevoren aan. Roer de olie door de rest van de pasta en bestrijk de krabbetjes ermee.
Rooster het vlees op een hete barbecue in ca.10 minuten rondom bruin. Keer regelmatig. Serveer de barbecuesaus bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |