Aantal personen: 4
Bereidingstijd:
Ingrediënten
300 g hamlappen
225 g perziken
1 el Chinese soyasaus
1 tl gemberpoeder
1 tl maïzena
3 bosuitjes
2 el olie
1 teen knoflook
1 el honing
75 g pecannoten
1 el verse koriander
p&z
Bereiden
- Snijd de hamlappen in dunne plakjes.
- Snijd de perzik in schijfjes.
- Roer twee eetlepels perziksap met de sojasus, gemberpoeder en maizena tot een sausje.
- Haal de plakjes hamlap door dit sausje.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes van ca 1 centimeter.
- Verhit de olie in een wok of in een braadpan.
- Pers het teentje knoflook erboven uit. Voeg het vlees toe en bak het op hoog vuur al omscheppend bruin.
- Schep de plakjes vlees uit de wok op een bord.
- Fruit de uitjes ca. 2 minuten in de wok.
- Bak de schijfjes perzik ca 1 minuut mee.
- Schep de honing en pecannoten erdoor.
- Voeg het vlees toe en verhit alles tot het door en door heet is.
- Breng op smaak met zout en peper. Strooi de koriander erover.
- Lekker met kerrierijst en gemengde friséesalade.
Bron/inzender: