Aantal personen: 4
4 middelgrote ribkarbonades
1 groot ei
1 theel grove mosterd
6 eetl gekruid paneermeel (Haust)
3 eetl gemalen Parmezaanse kaas
4 eetl fijngehakte pijnboompitten
versgemalen peper en zout
2 eetl bloem
Voor de pesto:
2 ontvelde tomaten, zonder zaadjes (in heel kleine blokjes)
2 eetl fijngesneden basilicum (silvo)
2 teentjes knoflook
2 tot eetl extra vièrge olijfolie (Bertolli)
versgemalen peper en zout
3 eetl geroosterde pijnboompitten
4 eetl gemalen Parmezaanse kaas
Maak eerst de tomatenpesto door de basilicum samen met de pijnboompitten, knoflook en 4 eetl Parmazaanse kaas fijn te malen in de keukenmachine. Roer de fijngesneden blokjes tomaat erdoor en voeg de olijfolie er geleidelijk aan toe. Breng op smaak met peper en zout.
Schraap het vlees van de botjes van de karbonades, zodat deze er straks mooi uitzien.
Meng de paneermeel met de kaas en de fijngehakte pijnboomnootjes.
Klop het ei los en voeg hier 3 eetl tomatenpesto en mosterd aan toe. Kruid de karbonades met peper en zout en wentel ze even door de bloem, vervolgens door het eimengsel en daarna door het paneermengsel. Goed aandrukken en in de koelkast ca 30 min laten opstijven.
De karbonades in een dun laagje olijfolie krokant bakken aan beide zijden.
Serveer de overgebleven pesto in een schaaltje apart.
Tip: Serveer met een frisse salade of roergebakken boontjes en gebakken aardappeltjes.
Bereidingstijd 50 min.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |