Smeer de speklapjes in met sambal, oestersaus en gehakte ui. Laat de speklapjes ca. 15 min marineren. Bak de speklapjes in een droge pan aan beide zijden krokant.
Blus de speklapjes af met water en laat ze nog ca. 20 minuten sudderen.Kook de basmatirijst in water met zout in ca 12 min gaar. Snijd de ui, gekookte ham en spitskool in fijne blokjes.
Bak deze ingrediënten in olie, voeg de rijst toe en bak het geheel nog ca. 5 minuten door. Snijd de peterselie en bieslook fijn, klop de eieren los, voeg de fijngesneden kruiden en peper en zout toe en bak hiervan een omelet in een beetje olie.
Leg de speklapjes op borden en rangschik de gebakken rijst en de omelet erbij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |