Aantal personen: 4
200 gr gehakt (versgemalen half- om- half)
1 sjalotje
0,5 chillipepertje
0,5 eitje
1 teentje knoflook
2 el sojasaus
50 gr boter
1 tomaat
4 el kruidenolie
eventueel peper en zo
Pel en snipper het sjalotje en knoflook ragfijn. Snijd het pepertje over de lengte door, verwijder de zaadjes en snijd één helft ragfijn.
Vermeng sjalotje, knoflook en gesneden pepertje met het gehakt.
Klop het eitje los en giet de helft bij het gehakt.
Kneed het gehakt goed door elkaar zodat alle ingrediënten goed verdeeld worden.
Vorm kleine balletjes van het gehakt, bak deze op een middelmatig vuur in boter mooi bruin en gaar en blus ze af met de sojasaus.
Presenteer de balletjes op een bord met dun gesneden plakjes tomaat met wat kruidenolie. Serveer cocktailprikkertjes apart.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |