Verwarm de oven voor tot 175 graden. Pel de uien en snijd ze in ringen. Schil de appels en snijd ze in plakken. Wrijf de karbonades in met peper, zout en een snufje kaneelpoeder. Verhit de boter in een koekenpan en bak de karbonades aan beide kanten mooi bruin. Leg de karbonades naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Bak in het bakvet achtereenvolgens de uiringen en de appelplakken mooi bruin en verdeel ze over de karbonades. Strooi de tijm erover en bestrooi met peper naar smaak. Pers het teentje knoflook uit boven het bakvet en voeg de cider toe. Laat de cider ca.2 minuten inkoken en roer de Room Culinair erdoor. Schenk de saus over het vlees en schuif de schaal afgedekt in de oven. Stoof het vlees in ca. 35 minuten gaar.
Lekker met gebakken aardappeltjes en veldsla.
Bereidingstijd:ca: 1 uur
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |