Bestrooi de karbonades met zout en peper. Verhit de olie en boter in een koekenpan en bak het vlees aan beide kanten goudbruin, zo‘n twee à drie minuten aan elke kant. Voeg de knoflook, rozemarijn en wijn toe en laat bubbelen tot de wijn bijna helemaal is ingekookt. Doe een scheutje water bij het vlees en doe de deksel op de pan.
Sudder de karbonades een minuut of vijftien à twintig, of tot ze gaar zijn. Haal het vlees uit de pan, maak de aanbaksels los met een spatel en voeg de mosterd en het citroensap toe. Roer alles even om, laat samen kort doorkoken en doe het vlees vervolgens weer terug in de pan. Heerlijk met dikke frieten en een frisse zomerse salade. Garneer de karbonades bij het opdienen met de rozemarijn.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |