Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Karbonades met mosterdsaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 ribkarbonades
2 eetl olijfolie
10 gr boter
1 teen knoflook, gehakt
1 eetl rozemarijn
½ glas droge ( Doesburgse) mosterd
1 el citroensap
zout en versgemalen zwarte peper
takje rozemarijn, om te garneren

Bereiden

Bestrooi de karbonades met zout en peper. Verhit de olie en boter in een koekenpan en bak het vlees aan beide kanten goudbruin, zo‘n twee à drie minuten aan elke kant. Voeg de knoflook, rozemarijn en wijn toe en laat bubbelen tot de wijn bijna helemaal is ingekookt. Doe een scheutje water bij het vlees en doe de deksel op de pan.
Sudder de karbonades een minuut of vijftien à twintig, of tot ze gaar zijn. Haal het vlees uit de pan, maak de aanbaksels los met een spatel en voeg de mosterd en het citroensap toe. Roer alles even om, laat samen kort doorkoken en doe het vlees vervolgens weer terug in de pan. Heerlijk met dikke frieten en een frisse zomerse salade. Garneer de karbonades bij het opdienen met de rozemarijn.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Cordon bleu met romige aardappelwaterkerspuree
Vleesrolletjes met spek
Uit de herfstkeuken
Gevulde varkenfilet lapjes
Varkenshaasje met druiven

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes