Karbonade met eiersaus

Karbonade met eiersaus

Karbonade met eiersaus

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

2 eieren
1 ui
4 ribkarbonades
zout en peper
75 gr boter
1 el bloem
2 dl melk
2 el mayonaise
1 el gedroogde bieslook
1 el droge sherry
worcestershiresaus

Bereiden

Voorbereiden: Eieren in 10 min hardkoken. Laten schrikken, pellen en in stukjes snijden. Ui pellen en fijnsnipperen.
Bereiden: Vlees inwrijven met zout en peper. In koekenpan 50 gr boter verhitten. Vlees in ± 10 min aan elke kant gaar en bruinbakken. Intussen in steelpan rest van boter verhitten.
Ui ± 3 min fruiten. Bloem toevoegen. Al roerende scheutje melk toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. Erdoor roeren: ei, mayonaise, bieslook en sherry. Op smaak brengen met zout, peper en enkele druppels worcestershiresaus.
Vlees op schaal leggen. Beetje saus erover schenken. Rest overdoen in sauskom.
Groententip: tomatensalade. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus