Karbonade in tomatensaus

Karbonade in tomatensaus

Karbonade in tomatensaus

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

4 haaskarbonades
2 blikken tomatenblokjes (à 400 gr)
3 el balsamicoazijn
300 gr rijst
1 zak panklare sperziebonen (250 gr)
1 zak broccoliroosjes (300 gr)
2 el peterselie, fijngesneden
Voorraad:
3 el olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngesneden
3 tl gedroogde tijm
1 tl chillipoeder

Bereiden

Verhit de olie in een hapjespan, bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze op hoog vuur aan beide kanten bruin. Voeg de tomatenblokjes met sap, de knoflook, balsamicoazijn en tijm toe en stoof de karbonades verder op een laag vuur in 25 minuten gaar.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Kook intussen in een ruime pan de sperziebonen in 7-8 minuten gaar, kook de laatste 4-5 minuten de broccoli mee. Serveer de karbonades met de tomatensaus op de rijst, strooi er de peterselie en royaal peper over. Leg de groenten ernaast.
Bereidingstijd: 30 minuten. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus