Snijd de fricandeau aan de smalle zijde met een scherp mes zodanig in dat er een zakje ontstaat.
Wrijf het vlees in met peper en zout.
Ontpit de pruimen en vul het vlees met de vruchten.
Steek het ingesneden uiteinde met cocktailprikkers dicht en wrijf het vlees in met mosterd.
Verhit de boter en braad het vlees hierin aan alle kanten bruin.
Draai de hittebron laag en laat het vlees onder toevoeging van af en toe een scheutje water gaar worden*
Neem het vlees uit de pan en blus de bodem met een scheut port, roer alle aanbaksel los en breng de braadjus op smaak met citroensap.
Serveer het met pruimen gevulde vlees in dikke plakken gesneden.
* Bereidingstijd fricandeau 35 tot 40 minuten per 500 gr.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |