Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het vlees met een scherp mes horizontaal in maar halveer het net niet. Klap de fricandeau open, knijp de gehalveerde citroen erboven uit en strooi er zout over.
Pel de sjalotjes en snipper ze. Hak de stengel bleekselderij fijn. Snijd de abrikozen en dadels kleiner.
Verhit 1 eetl olie en 25 gr boter, fruit hierin de sjalotjes en bleekselderij en schep de abrikozen, dadels en Italiaanse kruiden erdoor. Bak zachtjes 2 minuten.
Meng broodkruim, peper en melk erdoor en verdeel de vulling over de ingesneden fricandeau. Leg het vlees dicht zodat de vulling ertussen zit. Bind het op met keukengaren tot een soort rollade.
Braad het vlees in een braadslede in het midden van de oven in de rest van de boter en olie 20 min.
Schakel terug naar 160 graden en laat het vlees nog ca. 40 minuten garen.
Haal de fricandeau uit de oven en bestrijk deze met honing. Laat het vlees 5 minuten rusten voordat het aangesneden wordt.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |