Cakedeeg:
Verwarm de oven voor op 175 Gr.C.
Breng in een pan een laagje water aan de kook. Breek de eieren in een hittebestendige kom en hang die boven de kom met heet water ( Au bain Marie)
Voeg een mespunt zout en de poedersuiker aan de eieren toe.
Klop het geheel met een mixer in 10 minuten tot een dikke luchtige crème.
Haal de kom van het vuur, zeef de bloem en maïzena erboven en spatel dit er snel door.
Schep het mengsel op een bakplaat van 30x35 cm.
Bak de cake in 10-15 minuten lichtbruin en gaar.
Neem het deeg uit de oven en laat het wat afkoelen.
Rol het deeg losjes op en laat hem helemaal afkoelen.
Lemon-curd:
Was de citroenen en rasp de schil tot aan het wit.
Pers de citroenen uit en zeef het sap.
Week de gelatine in koud water.
Klop de eieren, suiker en citroensap door elkaar. Verwarm dit au bain Marie.
Als de lemoncurd warm is voeg dan de gelatine toe.
Blijf kloppen tot de lemon-curd gaat binden.
Roer de boter in kleine stukjes en de citroenrasp toe aan de lemon-curd.
Dek de lemon-curd goed af met folie, de folie helmaal op de lemon-curd drukken om velvorming bij afkoelen te voorkomen.
Laat de lemon-curd koud worden.
Cakerol:
Rol het afgekoelde deeg voorzichtig uit.
Schep de lemon-curd hierop en strijk deze glad.
Rol het deeg weer op.
Bestrooi de cake met poedersuiker of versier hem zoals je leuk lijkt, op de foto is de cake versierd met grove chocolade schilvers.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |