Basisrecept brood:
Verwarm de grill voor. Leg de plakken brood op een bakplaat en bak ze aan beide kanten goudbruin onder de grill.
Bestrijk één kant van het brood met wat olie en wrijf het brood in met de gehalveerde knoflook.
Bruschetti met tomaat:
Verdeel de tomaten over het brood en leg de bruschetti drie minuten onder de hete grill.
Bestrooi met zout en peper en schenk er nog een sliertje olijfolie over. Garneer met de kappertjes en de basilicum.
Bruschetti met parmaham:
Zet een poffertjespan met antiaanbaklaag op een pan met licht kokend water. Breek de kwarteleitjes in de holtes en laat de pan boven het hete water staan tot ze gaar zijn. Beleg het brood met wat rucola en de ham. Garneer met het kwarteleitje, bestrooi met zout en peper en verdeel de kaas erover.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |