Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Beignets; basisrecept, zoete en hartige beignets

Aantal personen:

Ingrediënten

Met zelfrijzend bakmeel:
150 g zelfrijzend bakmeel
snufje zout
1,5 dl melk
1 ei
1 liter zonnebloemolie

Met bier of spuitwater:
150 g bloem
snufje zout
1 ei
1,5 dl alcoholvrij bier of spuitwater
1 liter zonnebloemolie

Zoete beignets:
* plakken appel (eventueel bestrooid met kaneel of gemberpoeder)
* plakken ananas(drooggedept)
* plakken of stukjes banaan
* schijven mango
* hele aardbeien

Of hartige flappen:
* grote garnalen
* grote champignons
* plakken kaas (bijv. brie of camembert)

Bereiden

Met zelfrijzend bakmeel:
De olie verhitten tot 180 g .De bloem met het zout boven een kom zeven. Met de mixer al kloppend de melk beetje bij beetje toevoegen tot een glad beslag ontstaat. Tenslotte het ei doorroeren. Het beslag direct gebruiken.

Met bier of spuitwater
De olie verhitten tot 180 g. Het ei losroeren. De bloem met het zout boven een kom zeven en het ei er doorroeren. Beetje bij beetje het bier/spuitwater er doorroeren tot een glad beslag ontstaat. Het beslag direct gebruiken.

Het bakken:
Door het beslag een vulling naar keuze halen en de beignets in de hete olie in porties in ca. 4 minuten goudbruin bakken. De beignets laten uitlekken op keukenpapier en warm of koud serveren.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Hazelnoot truffels
Surinaamse appeltaart met een krokant laagje
Kaaspoffertjes met tuinkruiden
Rijstevla
Cake uit de broodbakmachine

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes