(Bosvruchtenmix ca 1 uur van te voren uit de diepvries nemen en in kom ontdooien). Oven voorverwarmen op 200 graden of gasovenstand 4. In kom bloem, zout en basterdsuiker mengen. In pan boter op laag vuur laten smelten. Boter met vork door bloem mengen zodat deeg met kruimelige structuur ontstaat. Appels schillen, halveren en klokhuizen verwijderen. Appels in partjes van ca 1½ cm dik snijden. Appel bestrooien met suiker. Vorm invetten met boter. Helft van appel in vorm leggen. Bosvruchtenmix over appel verdelen. Rest van appel over bosvruchtenlaag verdelen.
Kruimeldeeg erover strooien.
Appelkruimeltaart in midden van oven in ca 25 minuten goudbruin bakken.
Intussen slagroom stijfkloppen. Bosvruchtensaus erdoor roeren. Taart heet serveren met bosvruchtenroom.
Tip: kan als nagerecht gegeven worden.
Bereiding: ca 40 minuten
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |