Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Appelkruimeltaart met bosvruchten (warm)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 pak bosvruchtenmix (300 gr ,diepvries, Frosta).(AH)
100 gr bloem
zout
75 gr gele basterdsuiker
50 gr koude boter of margarine
500 gr Goudrenetten
2 eetlepels suiker
½ bekertje slagroom (à 200 ml, tova).
(ca. 1 eetl boter of margarine om in te vetten).
Lage taartvorm doorsnede ca. 24 cm.

Bereiden

(Bosvruchtenmix ca 1 uur van te voren uit de diepvries nemen en in kom ontdooien). Oven voorverwarmen op 200 graden of gasovenstand 4. In kom bloem, zout en basterdsuiker mengen. In pan boter op laag vuur laten smelten. Boter met vork door bloem mengen zodat deeg met kruimelige structuur ontstaat. Appels schillen, halveren en klokhuizen verwijderen. Appels in partjes van ca 1½ cm dik snijden. Appel bestrooien met suiker. Vorm invetten met boter. Helft van appel in vorm leggen. Bosvruchtenmix over appel verdelen. Rest van appel over bosvruchtenlaag verdelen.
Kruimeldeeg erover strooien.
Appelkruimeltaart in midden van oven in ca 25 minuten goudbruin bakken.
Intussen slagroom stijfkloppen. Bosvruchtensaus erdoor roeren. Taart heet serveren met bosvruchtenroom.

Tip: kan als nagerecht gegeven worden.
Bereiding: ca 40 minuten

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Chocoladetaart Belle Heene
Gevulde boterkoek
Speculaasjes
Grootmoeders appeltaart met kaneelijs
Honing- pijnboompittentaart

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes