Bloem en zout in een kom doen. Ei en vervolgens de melk toevoegen. Tot beslag zonder klontjes mengen.
Appels schillen, klokhuizen verwijderen en in schijfjes van 1 cm dik snijden.
De plakjes bevochtigen met citroensap om te voorkomen dat ze bruin worden.
Olijfolie verhitten (zonder dat er rook vanaf komt) in een grote koekenpan.
Dompel de appelschijfjes in het beslag en bak deze aan beide kanten in de hete olie.
Drogen op keukenpapier.
Bestrooien met kristalsuiker en heet serveren.
Variaties: appelschijfjes een uur in een sterke drank (cognac, rum, grappa) laten marineren voordat u de schijfjes in het beslag dompelt, of de melk in het beslag vervangen door licht bier, of een beetje saffraan aan het beslag toevoegen.
solange (06-12-2010 18:13):
Superlekker en makkelijk!
JJ (12-06-2012 17:07):
kan het ook in de frituurpan? of gaat het dan anders smaken.. xx
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |