Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Appel-perentaart met walnoten

Aantal personen:

Ingrediënten

1 citroen
2 handperen
2 appels
100 walnoten
200 gr boter
150 gr suiker
½ eetl kaneelpoeder
1,5 dl honing
4 eieren
200 gr zelfrijzendbakmeel

lage taartvorm (24-26 cm)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160 graden. Boen de citroen schoon en rasp 1 eetl van de schil.
Pers de vrucht.
Vet een lage taartvorm licht in.
Schil de appels en de peren, verdeel ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Besprenkel de appel- en peerparten met citroensap. Hak de walnoten grof.
Klop de boter met de suiker, kaneelpoeder en 2eetl honing tot een romig mengsel.
Klop een voor een de eieren erdoor en zorg dat het vorige ei is opgenomen voordat een nieuw ei wordt toegevoegd. Spatel het zelfrijzend bakmeel er in delen door.
Meng de helft van de walnoten door het beslag. Schep het beslag in de vorm en leg de appel- en perenparten met ingesneden bovenkanten met de bolle kant naar boven in een cirkel op het beslag.
Strooi de rest van de noten erover. Verwarm de honing in een pannetje en schenk de warme honing over de vruchten. Bak de taart in het midden van de oven in ca 50 min gaar en goudbruin.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Soezendeeg
Griekse gehaktbroodjes
Geglazuurde koffiebroodjes
Kué mangkok
Waterkers- komkommersandwich (Pasen)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes