Aantal personen:
Bereidingstijd:
320 gr bloem
250 gr roomboter, op kamertemperatuur
250 gr witte basterdsuiker
snufje zout
handje rozijnen
4 grote appels (cox of goudreinet), geschild en in plakjes
1 el kaneel
1 el bruine basterdsuiker
2,5 dl appelsap
1 zakje taartgelei (bijv.taar-tina van Oetker)
rechthoekige ovenschaal van 20x30 cm of bakblik
Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng boter, bloem, basterdsuiker en zout tot een soepele deegbal. Verdeel het deeg over de bodem van de schaal ( invetten hoeft niet, het deeg is vet genoeg).
Verdeel de rozijnen gelijkmatig over de deegbodem. Leg daarna de appelschijfjes er dakpansgewijs overheen. Meng de kaneel en de bruine basterdsuiker en bestrooi hiermee de appellaag. Bak de koek in 25 minuten gaar. De koek is goed als de randen mooi bruin zijn. Bereid in de tussentijd de gelei van appelsap en taartgelei en giet deze later over de afgekoelde appelkoek.
Bron/inzender:
Anoniem (31-08-2013 17:33):
Erg lekker!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |