Pel de ui en snipper deze.
Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui en geperste teentjes knoflook.
Voeg chilipoeder, gemalen komijn en koriander toe.
Schep het gehakt erdoor en bak het rul in 5-7 minuten.
Meng de tomatenpuree erdoor.
Kruis de tomaten in. Leg ze even in kokend water, pel ze en snijd ze in stukjes.
Voeg de tomatenstukjes, uitgelekte rode bonen en bouillon toe. Verwarm de soep en laat zachtjes 15 minuten koken zodat de soep iets dikker wordt.
Schep eventueel het schuim dat ontstaat van de bouillon. Meng de gehakte koriander door de soep.
Serveer de soep met een eetl zure room erop. Strooi op de room een vleugje paprika- of chilipoeder.
Lekker met bruin stokbrood of pitabroodjes.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |