Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Rode bonensoep

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 (rode) ui
1 eetl zonnebloemolie of olijfolie
2 teentjes knoflook
½ eetl chilipoeder of paprikapoeder
1 theel gemalen komijn (djintan)
1 thee gemalen koriander (ketoembar)
300 gr rundergehakt
1 klein blikje tomatenpuree
2 tomaten
ca. 400 gr rode bonen (of kidneybonen) uit blik
1,5 l bouillon ( van tablet of uit pot)
2 eetl gehakte korianderblaadjes (vers of diepvries)
1 bekertje zure room (125 ml)

Bereiden

Pel de ui en snipper deze.
Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui en geperste teentjes knoflook.
Voeg chilipoeder, gemalen komijn en koriander toe.
Schep het gehakt erdoor en bak het rul in 5-7 minuten.
Meng de tomatenpuree erdoor.
Kruis de tomaten in. Leg ze even in kokend water, pel ze en snijd ze in stukjes.
Voeg de tomatenstukjes, uitgelekte rode bonen en bouillon toe. Verwarm de soep en laat zachtjes 15 minuten koken zodat de soep iets dikker wordt.
Schep eventueel het schuim dat ontstaat van de bouillon. Meng de gehakte koriander door de soep.
Serveer de soep met een eetl zure room erop. Strooi op de room een vleugje paprika- of chilipoeder.
Lekker met bruin stokbrood of pitabroodjes.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Champignonconsomme
Helder kikkerbillensoepje met venkel
Erwtensoep met kluif
Erwtensoep met zalm en croutons
Zuurkoolsoep met gerookte kip

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes