Verwarm de olie in een pan en ba de ui en knoflook 5 minuten totdat de ui zacht is.
Voeg de aardappel toe en bak deze 5 minuten mee.
Voeg de wortelen, bleekselderij en courgette toe en bak deze ook nog even mee.
Voeg dan de runderbouillon, de tomaten, het blikje tomatenpuree, de Italiaanse kruiden en de kaaskorst toe*.
Breng alles aan de kook en laat 1 uur zachtjes koken.
Voeg de fijn gehakte peterselie en de cannellinobonen toe en verwarm het gerecht nogmaals 10 minuten.
Verwijder de kaaskorst, breng de minestrone op smaak met zout en peper.
Serveertip:
- Rasp wat Parmezaanse kaas en strooi dit over de soep vlak voor het serveren.
- Serveer er knapperig Italiaans brood bij.
* Handig: Snij de korst in stukjes en doe die in een thee-eitje. Hang het eitje in de soep.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |