Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Heldere bospaddenstoelen soep met kerrieroom

Aantal personen: 4

Ingrediënten

6 dl wildbouillon
paddenstoelenmix
½ tl kerrie
2 el gehakte kervel
2 dl slagroom (lobbig geslagen)

Basisrecept wildbouillon
1.2 ltr water
600 g beenderen(wild)
200 g bouquet
tijm
peperkorrels gekneusd
jeneverbessen
foelie
rozemarijn

Bereiden


  1. Bospaddestoelen schoonmaken.
  2. Scheuren en besprenkelen met madeira.
  3. Gaar de paddestoelen in de wildbouillon.
  4. Vermeng de kerrie met de (geslagen) room.
  5. Vul de kopjes met paddestoelen en fijn gehakte kervel
  6. Giet hier over de hete bouillon.
  7. Dek de bouillon af met de kerrieroom
  8. Gratineer de kerrieroom onder de salamander.
  9. Serveer direct met, eventueel met een tomaten broodbol.



Wildbouillon

  1. beenderen pinceren in de oven.
  2. beenderen met koud water opzetten.
  3. Verhitten tot 90 C, daarna de bouillon afschuimen.
  4. Bouquet toevoegen.
  5. Tenminste 4 uur laten trekken zonder te koken.
  6. Passeren.
  7. Ontvetten en op smaak brengen.
  8. Soepvlees plukken en verder verwerken.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kippe-kokossoep
Grotchampignonsoep (5 kopjes)
Zonnige paprikasoep
Pikante aardappelsoep met chorizo
Gevulde groentesoep

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes