Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Groetenconsomma

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Voor de bouillon:

3 mergpijpen
5 tot 6 liter water
4 kruidnagels
2 uien
3 wortelen
1 groene selder
2 preistaven
tijm
laurier
10 geplette peperbollen
zout

Voor het klaren:

2 wortelen
1/2 bleekselder
2 preistaven
3 tot 4 eetlepels tomatenpuree
1 teentje geplette look
300 gr rundgehakt
tijm
laurier
zout
5 geplette peperbollen
12 tot 15 losgeklopte eiwitten

Voor het garnituur:

2 wortelen
1/2 preistaaf
2 takken bleekselder
2 tomaten
2 el gehakte peterselie

Bereiden

Voor de bouillon:
Breng de mergpijpen aan de kook in 5 tot 6 liter gezouten water, ontvet en schuim regelmatig af.
Steek de kruidnagels op de uien.
Voeg de gewassen ongesneden groenten en de kruiden toe. Laat 1 uur zachtjes koken. Ontvet en schuim regelmatig af. Giet de bouillon door een zeef.

Voor het klaren:
Was en reinig de groenten en snijd ze in dobbelsteentjes. Meng ze met de tomatenpuree, de geplette look, de kruiden en het rundgehakt. Voeg er een beetje water bij. Meng met de losgeklopte eiwitten.
Giet de bouillon erover en breng al roerend aan de kook.
Laat 40 minuten trekken net onder het kookpunt.
Giet het geheel door een natte neteldoek.

Voor het garnituur:
Snijd de vaste groenten in kleine dobbelsteentjes, kook ze gaar en verfris ze. Deel de tomaten in vier en verwijder de pitjes, snijd ze eveneens in dobbelsteentjes.
Doe het garnituur in een soepkom. Giet er de kokende consommé over. Versier met de gehakte peterselie en serveer.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Bouillon met omelet
Kippe-kokossoep
Pompoensoep met geitenkaas en fruit kerrie chutney
Vis met venkelbouillon
Witlofsoep met ham en bieslook

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes