Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Groentensoep met pesto

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 st. aardappels
100 gr. courgette
100 gr. bloemkool
100 gr. sperziebonen
50 gr. champignons
1 ui
1 dl. Olijfolie
400 gr. gesneden tomatenblokjes
1 ltr. Vleesbouillon
50 gr. rijst
100 gr. witte bonen (blik)
50 gr. diepvriesdoperwten
1 teen knoflook
25 gr. pijnboompitjes
verse basilicum
100 gr. parmezaanse kaas

Bereiden

1.Maak de aardappelen en groenten schoon en snijd ze in stukjes. Pel en snipper de ui.

2.Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de ui even aan.

3.Bak de tomaatstukjes met vocht even mee.

4.Voeg de bouillon, fijn gesneden aardappelen en groenten, rijst, witte bonen en doperwtjes toe.

5.Kook de soep in ca. 20-30 minuten zachtjes gaar.

6.Stamp intussen in een vijzel de knoflook, pijnboompitten en basilicum tot een gladde pasta of pureer deze ingredienten in de keukenmachine.

7.Roer 2 eetlepels Parmezaanse kaas en de rest van de olie erdoor.

8.Roer 1 of 2 eetlepels van deze pesto door de soep (U kunt de resterende pesto in de koelkast enkele weken bewaren).

9.Lekker met stokbrood.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Chinese waterkerssoep
Linzensoep met knoflookbrood
Erwtensoep met gerookte makreel (voor 4 personen)
Cremesoep van veldsla (6 pers)
Aardappelsoep

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes