Snijd 100 gr ongeschilde courgette in heel kleine blokjes. Snijd 400 gr geschilde courgette in stukjes en bak deze samen met 3 fijngesneden sjalotjes en 1 fijngesneden teentje knoflook 3-4 min in 3 el wokolie.
Voeg 3/4 l vleesbouillon en 50 gr gerookte paling toe en kook de soep 15 min op zacht vuur. Pureer de soep en breng op smaak met zout, peper en 25 gr roomboter. Roer de blokjes courgette erdoor. Klop 1 1/4 dl slagroom stijf en voeg deze, van het vuur af, toe aan de soep. Verdeel 100 gr in stukjes gesneden gerookte paling over 4 borden en schenk de hete soep erop. Serveer er soepstengels bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |