Broccoli wassen en roosjes van stronk snijden.
Roosjes in kleine roosjes verdelen.
Stronk dun schillen en in plakjes snijden.
Aardappel schillen, wassen en in stukjes snijden.
Paling in stukjes van ca. 1 cm snijden.
In soeppan ¾ liter water, broccoli en aardappel doen.
Bouillon tabletten erboven verkruimelen.
Aan de kook brengen en ca. 3 minuten laten koken.
Met schuimspaan ¼ gedeelte van broccoliroosjes uit de soep scheppen en onder koud stromend water afspoelen.
Laten uitlekken en achterhouden voor garnering.
Slagroom aan de soep toevoegen en nog ca 10 minuten zachtjes laten koken.
Soep pureren met staafmixer of boven een pan door een zeef roeren.
Op smaak brengen met worcestershiresaus, zout en peper.
Soep in voorgewarmde borden scheppen en garneren met broccoliroosjes en paling.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |