Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Bosduivensoepje met wintergroenten

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 bosduif
1 preistaaf
2 takjes selder
2 wortelen
1 grote ui
8 spruitjes
1/8 knolselder
1 blad savooikool
2 el arachide- of maïsolie
500 gr platte rundbeenderen
1 takje tijm
1 blaadje laurier
1 teentje look
boter
peper en zout

Bereiden

Haal het borstvlees van de duif.
Verwijder zorgvuldig de ingewanden uit het karkas. Hak het karkas en de billen in stukken.
Reinig de prei, de selder, 1 wortel en de ui en snijd ze in grove stukken. Verhit de olie in een pan en bak de stukken karkas en billen. Voeg de gesneden groenten toe en laat even meebakken. Doe de rundbeenderen erbij, samen met het takje tijm, het laurierblaadje, het in de pel geperst lookteentje, peper en zout. Bevochtig met 2 liter water en laat ongeveer 3 uur zachtjes sudderen.
Maak de andere wortel schoon en snijd hem in dunne schijfjes. Was de spruitjes en snijd ze in kwartjes. Maak de knolselder schoon en snijd hem in blokjes. Spoel het savooiblad, droog het en snijd het in fijne slierten. Smelt ongeveer 40 gr boter en stoof de groenten. Zeef er de bouillon over en kook de groenten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.
Bak de duivenborst in een nootje boter, snijd hem in dunne plakjes en voeg deze net voor het opdienen bij de soep.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Champignonsoep met gerookte kip
Mexicaanse bonen-maissoep
Bouillabaisse
Japanse noedelsoep
Zuurkoolsoep met gerookte kip

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes