Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Bloemkoolsoep met broccoli (4 pers)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 l kalfsbouillon
½ bloemkool (ca. 500 gram)
250 gram broccoli
50 gram boter
60 gram bloem
4 eidooiers
½ dl room (of koffieroom)
150 gram kreeftgarnalen

Bereiden

1.De bloemkool in de bouillon gaarkoken en pureren.

2.50 gram boter in een pan uit laten bruisen, de gezeefde bloem toevoegen, dit geheel af laten koelen ( = roux).

3.Warme kalfsbouillon met gepureerde bloemkool op de roux gieten en al roerend aan de kook brengen (ca. 10 minuten laten uitkoken).

4.De broccoli in kleine roosjes snijden en in de soep beetgaar maken, afsmaken met peper, zout en nootmuskaat.

5.Vlak voor het opdienen de eidooiers en room toedienen, de soep mag nu niet meer koken.

Tips:

6.Deze zelfde bereidingswijze kan ook gebruikt worden voor knolselderijsoep met bleekselderij, deze soep wordt afgegarneerd met fijngesneden bladselderij.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Zonnige paprikasoep
Bouillon met omelet
Aspergesoep
Creme de cressonette (Lichtgebonden tuinkerssoep)
Tomaten - Vissoep

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes