Taaitaaikorstjes

Taaitaaikorstjes

Taaitaaikorstjes

Aantal personen:

Bereidingstijd:

Ingrediënten

350 gr roggebloem
175 gr tarwebloem
1 3/4 dl water
250 gr honing
100 gr keukenstroop
1 theelepel anijspoeder
1/2 dl karnemelk
15 gr speculaaskruiden
1 mespunt gemberpoeder
1 theelepel dubbelkoolzure soda

Bereiden

Vermeng de roggebloem met de tarwebloem en zeef het boven een kom.
Breng in een pan het water aan de kook en voeg er 175 gr honing, de
keukenstroop en het anijspoeder aan toe.
Roer alles door elkaar en breng het al roerend weer aan de kook.
Meng het door de bloem tot een stevig deeg en laat dit afgedekt op een
koele plaats 2 dagen rusten.
Meng er dan de karnemelk, 75 gr honing, de speculaaskruiden, het
gemberpoeder en de soda door.
Rol het deeg op een met bloem bestoven glad werkvlak uit tot een lap van
± 1 cm dik en snijd deze in stukken van 4 x 8 cm.
Leg die op een met boter ingevette bakplaat en bestrijk ze met melk.
Bak de taaitaaikorstjes in het midden van een op 200°C voorverwarmde
oven in ± 30 minuten gaar.
Laat ze op een taartrooster afkoelen.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus