Aantal personen: 4
1 dl melk
1 dl slagroom
200 gr verse zachte geitenkaas, verkruimeld
zout en peper
400-500 gr verse, kleine, jonge voorjaarsbietjes
aardappelpuree (zie recept : romige aardappelpuree)
olijfolie
Breng voor de saus de melk met de slagroom aan de kook en roer er, als het mengsel kookt, 100 gr geitenkaas door. Laat de kaas smelten, zodat de saus wat lobbig wordt. Breng op smaak met zout en peper. Verwijder het groene loof en de schil van de bietjes en snijd de bietjes in heel dunne reepjes of rasp ze grof. Schep de bietjes samen met de rest van de kaas door de hete aardappelpuree. Verwarm alles nog heel even en breng op smaak met zout en peper. Serveer de geitenkaassaus bij de stampot. Druppel er eventueel nog wat olijfolie over.
Zie recept : romige aardappelpuree.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |