Aantal personen: 4
400 gr speklapjes zonder zwoerd, in reepjes
8 plakjes bacon, in reepjes
½ ui, gesnipperd
1 appel, in reepjes
½ rode kool (500 g) in reepjes
4 plakken kruidnagelkaas, in reepjes
2 gestoofde peertjes, in reepjes
100 ml crème fraîche
½ theel kaneel
mespunt nootmuskaat
2 eetl olie
sap van ½ citroen
peper en zout
1 zakje rösti aardappelen
Kruid de spekreepjes met zout, peper en kaneel. Besprenkel de appel met het citroensap. Verhit wat olie in een wok en bak de bacon en de gesnipperde ui hier licht in aan. Voeg de spekreepjes toe en bak alles op hoog vuur mooi bruin. Voeg, in gedeelten, de rode kool toe. Bak in de tussen tijd in een koekenpan de rösti aardappelen. Doe vervolgens de stukjes appel en stoofpeer bij de rode kool en roerbak deze kort
mee.
Meng als laatste de kaas en de crème fraîche erdoor.
Schep het rode koolgerecht op de borden en serveer er de rösti aardappelen bij.
Bereidingstijd:ca. 25 minuten.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |