Aantal personen: 4
1 Kg aardappelen
125 ml crème fraîche
300 gr prei in ringen
2 venkelknollen in reepjes
2 eetl olijfolie
3 eetl bieslook, gesneden
1 theel venkelzaad
30 gr boter zout en versgemalen zwarte peper
venkelgroen om te garneren
Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet ze af en laat ze even droog stomen. Stamp de aardappelen met de crème fraîche. Roerbak intussen de prei met de venkel in wat olie. Bak het mengsel op een laag vuur in ruim 10 min. Beetgaar. Meng de groenten met de gestampte aardappelen en voeg de gesneden bieslook toe. Fruit het venkelzaad 1 min. In hete boter en doe het bij de stampot. Breng alles op smaak met zout en peper en garneer met venkelgroen.
Tip: Lekker met gegrilde vis!
Kijk bij gegrilde vis.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |