Aantal personen: 4
1 kg kruimige aardappelen
6 el olijfolie
2 el citroensap
2 el grove mosterd
250 gr mager spek in blokjes
1 kleine rode ui gesnipperd
15 gr boter
3 el gemengde tuinkruiden, gehakt
1 krop frisée sla, in stukjes en buitenste bladeren verwijderen
1 zakje croûtons eventueel met tuinkruiden
150 gr Gorgonzola of Roquefort, verkruimeld
zout en zwarte peper
Kook de aardappelen. Klop een dressing van de olie, azijn, mosterd,zout en peper. Bak de spekblokjes krokant in de boter. Haal het spek uit de pan, bewaar één eetlepel bakvet en fruit de ui glazig. Giet de aardappelen af en laat ze afstomen. Stamp de aardappelen, niet te fijn, met de helft van de dressing, de ui en de tuinkruiden. Schep de rest van de dressing door de sla met het uitgebakken spek en de croûtons. Leg op elk bord een bergje puree, daaromheen de frisée met wat kaas.
Tip: als de puree aan de droge kant is, een scheutje warme melk toe.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |